iszol eleget?

Szervezetünk folyadékháztartásának megfelelő szinten tartása fontos feltétele testünk működésének.

Az ember folyadék nélkül 3 napot bír ki

(viszonyításképpen: élelem nélkül több hétig is elvagyunk). Nem vagyunk képesek jelentősebb vízkészletet raktározni, ezért a folyadék pótlásáról minden nap gondoskodnunk kell. Mert ha megvonjuk a vizet, az nem csak kiszáradáshoz vezet, de veszélyezteti a szervezet megfelelő működését.

MIÉRT FONTOS A VÍZ A SZERVEZETNEK?

Az emberi szervezet 50-70%-át víz alkotja, amit folyamatosan pótolni kell, mert szinte nincs olyan funkciója a testünknek, amely ne igényelné a vizet. A méreganyagok ürítésekor vagy izzadáskor jelentős mennyiségben távozik testünkből, kilégzéskor lehelletünk szintén tartalmaz vizet.

NEM MINDEGY, MIT ISZOL!

A folyadékot pótolni kell, de nem mindegy, hogy milyen formában teszed azt. Bár köztudott, hogy a cukros üdítők nem a legmegfelelőbb utánpótlást biztosítják szervezetünknek, mégis sokan nagy mértékben fogyasztják ezeket a nem túl egészséges italokat. Az alkohol szintén nem megoldás a folyadék pótlásra, ahogy a kávé sem. A legjobb megoldást a tiszta víz bevitele jelentené, de az íztelen folyadékot senki sem szereti. El vagyunk kényeztetve az ízekben gazdag élelmiszerek választékával.

GYÜMÖLCSVÍZ – AZ ÚJ DIVAT

Nem régen vált divattá, hogy a tiszta vizet gyümölcsdarabokkal ízesítik. Ez amellett, hogy finom ízt ad a víznek, vitaminokkal és ásványi anyagokkal is gazdagítja azt, így tökéletes utánpótlást biztosíthat a szervezetnek. Látszólag!

MILYEN VESZÉLYEKET REJTHET A GYÜMÖLCSVÍZ?

A nyers gyümölcsdarabokkal ízesített víz legnagyobb veszélyforrása pont a gyümölcs. Ennek oka, hogy a mai fogyasztói társadalomban egész évben nagy igény mutatkozik azokra a gyümölcsökre is, amelyek alapesetben csak egy bizonyos szűkebb időszakban lenne elérhető. Az idősebbek még emlékeznek rá, hogy régebben a déli gyümölcsök csak télen voltak elérhetők, nyáron a banán, a narancs vagy a mandarin hiánycikk volt. Miért? Mert a gyümölcs hosszabb távon megromlik, és mivel télen csak tőlünk távol termet, mire eljutott hozzánk, megromlott.

Azonban az ember megtalálta a megoldást: a tartósítás. A gyümölcsöket olyan szerekkel kezelik, amelyek gátolják a bomlást, így a gyümölcsök hosszabb ideig is tárolhatók. Ezzel az eljárással már kibírják a hosszú utazást is, nem jelent többé gondot, hogy akár szezonon kívül is hozzájussunk kedvelt gyümölcseinkhez.

De a tartósításhoz használt szerek jelentős része káros anyagokat tartalmaz, így azok az emberi szervezet számára veszélyforrást jelentenek.

És nem tudható, hogy az így kezelt gyümölcsök mennyire lettek szennyezettek, mire a kosarunkba került.

FLAVIVA 100% INSTANT ITALPOROK – A TÖKÉLETES MEGOLDÁS

Létezik azonban biztonságos, természetes és egészséges megoldás azoknak, akik a friss gyümölcs ízét akarják érezni a vízben. A FlaViva gyümölcsporok a kíméletes, vákumszárításos eljárásnak köszönhetően úgy őrzik sokáig meg a gyümölcsök ízét, hogy semmilyen tartósítószerre nincs hozzá szükség, mert a hosszú eltarthatóságot maga az eljárás biztosítja. Így

a FlaViva gyümölcsporok nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert. Sőt, hozzáadott cukrot sem, a gyümölcsök kellemesen természetes ízét kizárólag az adott gyümölcs levéből kinyert gyümölcspor biztosítja.

A teljesen természetes és egészséges gyümölcsvíz eléréséhez csak keverj 1-2 evőkanál FlaViva italport egy fél literes ásványvízhez, és máris kész a frissítő ital, amely a lehető legtökéletesebb pótlást biztosítja szervezetünknek.

NEM CSAK TERMÉSZETES, DE EGÉSZSÉGES IS

A FlaViva kizárólag gyümölcs és zöldség levéből készült, így ugyan annyira egészséges, mint a friss gyümölcs. Ráadásul mindegyik FlaViva instant italpor több zöldség és/vagy gyümölcs levéből készült por elegye, így a belőlük készített frissítő olyan, mintha egy friss gyümölcsökből készült salátát fogyasztanánk.

GYEREKEK IS BIZTONSÁGGAL FOGYASZTHATJÁK

Miért is ne tennék? Ahogyan a gyümölcsök fogyasztásának sincs semmilyen kockázata a gyerekekre nézve, úgy a FlaViva instant italporok is teljes biztonsággal adható a kicsiknek. Ráadásul ők még élvezettel is fogják fogyasztani a kellemesen finom ízű italokat. Sokszor kell noszogatni a gyermekeket, hogy igyanak, ez a FlaVivának köszönhetően többé nem lesz gond.

Folyadékpótlás egészségesen

MELYIK FLAVIVA INSTANT ITALPORT VÁLASSZAM?

Mindegyik FlaViva italpor több, más-más gyümölcs (és zöldség) hozzáadásával készült, így mindegyik más-más ízű.

Válasz kedvenc gyümölcsöd alapján, így nem érhet meglepetés.

De választhatsz más szempontok alapján is. Köztudott, hogy a gyümölcsöknek kellemes ízükön kívül más jótékony hatása is van. Bizonyos betegségek megelőzéséhez, kezeléséhez is nagymértékben hozzájárulhat egy-egy gyümölcs. Hogy csak néhányat említsünk: C-vitamin pótlásra, vas pótlására, de több gyümölcs antioxidáns tartalma szintén több betegség megelőzéséhez, kezelésében hasznosulhat. Így választhatsz aszerint is, hogy panaszodhoz mely gyümölcsök vagy zöldségek fogyasztását ajánlják a szakemberek. Biztosan találsz olyan FlaViva italport, amely tartalmazza a megfelelő alapanyagot.

KI FEJLESZTETTE KI A FLAVIVA GYÜMÖLCSPOROKAT?

A FlaViva instant italporokat Dr. Nagy Anna Mária belgyógyásznak köszönhetjük, aki a homeopátiát, fitoterápiát, hagyományos kínai gyógyászatot, és a kognitív pszichoterápiát holisztikusan integráló orvosként dolgozik évek óta (www.drnagyannamaria.hu). A FlaViva kifejlesztésével az volt a célja, hogy a betegségek kezeléséhez olyan készítményt tudjon ajánlani betegeinek, amelyek a hagyományos kezelést jól és hatékonyan kiegészítik. Így mindegyik FlaViva instant italport olyan összetevőkből, gyümölcsökből és zöldségekből állított össze, hogy azok a lehető leghatékonyabban tudják segíteni egy-egy betegség kezelését.

MIRE JÓ MÉG A FLAVIVA?

A FlaViva instant gyümölcsporok nem csak víz ízesítésére alkalmas. Tejbe keverve finom turmixital készíthető, natur joghurthoz adva adalékmentes gyümölcsjoghurtot fogyaszthatunk. De sütemények, teák természetes ízesítésére is tökéletes, ahogyan az ínyencek magában is fogyaszthatják. A FlaViva egészséges felhasználásának csak a fantázia szab határokat!